CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 16 July 2012

Maaf ganggu encek...


asalamualaikum....

ello makhluk-makhluk tuhan yang paling seksi sekalian...korang pernah tak pergi shopping kompleks atau dekat stesen LRT pastu ade dua tiga orang datang kat korang pastu mintak tolong korang jawap survey research dorang....???pernah?? mesti pernah kan..and aku rase korang pon ade yang dah merase jadi pihak yang edar survey tu kan...aku sudah merase jadi orang yang edar survey/questionnaire dan orang yang menjawapnye....aku baru saje siapkan thesis aku dan dah hantar...so aku nak citer the most harder part doing research is to get as much respondent they I can....respondent aku tak ramai pon...huhu... cume aku agak terkilan ade sesetengah orang, taknak bagi kerjasame jawap questionnaire hanya sebab malas....


Yes! dulu aku pon macam tu jugak sebenarnye.....kekadang aku jawap survey...kekadang malas lak....time dorang ade bagi gift...rajin laaa kan jawap questionnaire.....mase mule-mule aku dan husna edar questionnaire....segan gak aku.....and responden yang aku dapat pon...2-3 ketul.....but, in second time...aku and husna memberanikan diri....dan alhamdulilah...ade laa dalam 20 lebih gak responden aku dapat...pastu aku and husna edar lagi questionnaire selagi kitorang larat...giler letih dowh! tapi puas! tu yang penting..... time aku bagi questionnaire tu....aku tak bagi gift pon....poket tengah sempit kot...huhu....


cume aku nak cakap...kalau korang ade terjumpe muke-muke student yang mintak tolong korang jawap questionnaire dorang tu...why not, korang jawap je ler.....dan korang jangan risau dorang tak kan bagi soalan add math, kimia or fizik, contoh soalan SPM past year ke kan... untuk korang jawap..... dan secare tak lansung korang boleh beramah mesra dengan dorang....mintak fb, twitter dorang ke....mintak dorang jadi follower blog korang ke kan...(aku baru terpikir tadi) maybe benda ni kecik je...tapi amat bermakna pada student-student yang bakal buat research akan datang....


p/s: kalau ade survey yang pakse korang jawap....tapi korang taknak jawap...korang ambek survey/questionnaire tu...pastu korang suruh dorang jawap pulak..

5 comments:

Emma said...

wat msa ni, x penah lak org dtg suh jwp time kt shoping complex atau LRT.. hehe.. kat kelas penah la, tu pn kwn2 pny je.. kdg2 mls nk isi, tp dorg pksa jgak.. haha..

al-kisah adibah said...

owh..bab kene pkse ngan mber 2.....bkn mber kalau dorang x memakse..huhu

Muhammad Amierrul Hafis Bin Tantawi said...

:) memang ade pengalaman yang same. amat susah nak suruh org isi survey kite. I was lucky sbb time tu buat kat sekolah and my aunt was the teacher there. So, amat memudahkan tugas. :) By the way, adelah org bace entry awk. :)

al-kisah adibah said...

paham2...hihi..at least, dpt kenal orang and ade pengalaman approach orang kan...

aswadz said...

best gak kalo jwb survey dpt free gift. mesti aku rajin2 kan diri menjawab.

Post a Comment