CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 23 July 2012

Semue Lelaki Boleh Jadi Hensem




asalamualaikum....

Ello korang....So...kepada cowok-cowok diluar sana..kamu mau jadi ganteng (ensem) enggak??? ni adalah berdasarkan pemerhatian aku laa...selalunya...lelaki yang hensem perasan dirinya adalah ensem dan mengambil langkah dengan cara menyukarkan orang berkawan dengan dia...seolah-olah "eleeehhh....minah ni nak kawan dengan aku sebab aku hensem laa tu" kan..kan....kan....trust me...bende tu automatik buat korang jadi hodoh....walaupun anda macho macam mirip aaron aziz.....tangkas menangkap bola macam khairul fahmi che mat...dan cute macam Pasha Ungu...

Nice/Baik
korang tak perlu jadi batman atau spiderman yang menyelamatkan orang dalam kesusahan...cukup laa korang boleh membezakan mana yang baik dan mana yang buruk...Untuk jadi hensem mulenya dari hati yang sweet...then baru korang boleh jadi hensem....


Nakal bukan jahat
girls suke lelaki nakal!! fact!! sebab nakal korang tu adelaa identiti korang.....korang ade modus operandi nakal anda sendiri.... lelaki yang nakal is a star among others.....korang tengok budak paling nakal dekat sekolah atau dalam kelas korang.....walaupon korang dah bertahun-tahun abes sekolah....korang mesti ingat lagi sapa yang paling nakal berbanding ketua pengawas atau pelajar cemerlang time batch korang tu.


Slamber
girls preffered lelaki yang slamber tapi jangan laa disebabkan nak membuktikan korang slamber, korang  melepaskan gas-gas metana korang depan orang ramai...itu bukan slamber tapi tu kes bunuh diri...slamber means jadi diri korang sendiri....tak perlu untuk jadi macho macam kamal adli, genius macam sheikh muzhaphar dan cute macam alexander rybak...


Mudah bergaul
bile korang pandai bergaul...automatik orang sekeliling tertarik dengan korang...tapi, korang kena berhati-hati pilih topik perbualan korang dengan orang sekeliling korang sebab orang akan nampak korang annoying bile korang bukak topik yang takde kena mengena sama ada yang hidup atau yang passed away....dan kadang-kadang suasana akan jadi senyap sekejap sebab orang tak tau korang cakap pasal ape....time tu boleh laa korang balik sebab mak panggil untuk cover malu tersebut...

Kelakar
korang prefered kawan dengan orang yang gila-gila ke atau orang yang serius memanjang...korang mesti prefered join gotong-royong membersihkan kawasan kampung/sekolah/surau dari lepak dengan kawan yang selalu bercerita tentang cerita cerekarama sedih rumah tangga dengan gf/bf dorang atau tentang rutin kehidupan seharian yang dilalui mereka....sense of humor ni laa yang dapat buatkan korang makin rapat dengan sesiape saja accept orang tu jenis yang tak suke gelak...

Wokey....that's all teori adibah untuk kali ni...selamat berpuase dan tenung-tenungkan laa serta selamat cube try test tengok...

Friday, 20 July 2012

Yeay!!! Esok Pose!!

asalamualaikum...



Selamat berpose bloggers sekalian and readers yang takde niat nak bace blog aku dan terrrrklikk kat blog aku, readers yang pernah bace blog aku atau readers yang terpakse bace blog aku....hadirin hadirat sekalian...esok semua umat islam akan menjalani ibadah puase....dan saya ingin menyucapkan...selamat menyambut aidilfitri ramadhan dan berharap diberi peluang untuk memperbanykkan ibadat time ramadhan kali ini...maklumlaa...umur pon dah meningkat...lagipon belom tentu sempat ke tidak terawih akan datangkan...

selain tu, kite kena control gak nafsu nafsi kite time bulan puase ni....kompem...dalam area pukul 4-5...kalau korang pergi bazaar time tu....mesti korang nak beli makanan yang anggarannye macam korang nak buat kenduri doa selamat kat rumah kan....and believe it or not....mesti sepinggan nasi dan 2 gelas air mampu membuatkan korang sendawa berkali-kali....so....beringatlaaa kamu sebelom aku ingatkan kamu.....

makanan ape and kuih jenis ape yang ade dalam kepala korang bile setiap kali bulan puase???? ace try komen atau tulis kat shoutbox....maybe aku leh try cari and try rase...=)

p/s: aku makan lebih takpe...budak-budak baru belajar macam korang....makan alakadar je....tak baek untuk perut makan bebanyak...

Wednesday, 18 July 2012

segmen : you are awesome blog by Hana & Afifah

asalamualaikum....

morning buddies......aku telah di'tag' oleh ieza yusof dalam segmen : you are awesome blog by Hana & Afifah...ni first time aku men'join'kan diri dalam contest-contest macam ni...jom join.....

http://misspinky23.blogspot.com/2012/06/segmen-you-are-awesome-blog-by-hana.html



mereka yang di 'tag'

Hafal Doa

asalamualaikum...

Ello blogwalker-blogwalker sekalian and readers yang tak pernah bace blog aku....entry kali ni aku just nak share sikit kat korang.....pesanan ni dari daddy angkat ku sapa lagi kalau bukan ustaz azhar idrus yang cool....huhu...aku cilok dari encek fb..lagipon bende ni ilmu agama...wajip untuk aku sebarkan.....so...kalau-kalau korang ade terase meremang bulu tengkuk time tengah bace entry ni ker...cepat-cepat laa hafal doa kat bawah tu....bak kate daddy angkat ku, ustaz azhar idrus( UAI) nak google tak sempat nak-nak line tengah semput time tu kan.....memang senak laa korang...


p/s: aku cukup benci bile bukak link tittle lain....tapi tetibe keluar muke hantu...memang free kene sumpah dengan aku.....aku bukan takot..just....tak berani je...

Monday, 16 July 2012

Maaf ganggu encek...


asalamualaikum....

ello makhluk-makhluk tuhan yang paling seksi sekalian...korang pernah tak pergi shopping kompleks atau dekat stesen LRT pastu ade dua tiga orang datang kat korang pastu mintak tolong korang jawap survey research dorang....???pernah?? mesti pernah kan..and aku rase korang pon ade yang dah merase jadi pihak yang edar survey tu kan...aku sudah merase jadi orang yang edar survey/questionnaire dan orang yang menjawapnye....aku baru saje siapkan thesis aku dan dah hantar...so aku nak citer the most harder part doing research is to get as much respondent they I can....respondent aku tak ramai pon...huhu... cume aku agak terkilan ade sesetengah orang, taknak bagi kerjasame jawap questionnaire hanya sebab malas....


Yes! dulu aku pon macam tu jugak sebenarnye.....kekadang aku jawap survey...kekadang malas lak....time dorang ade bagi gift...rajin laaa kan jawap questionnaire.....mase mule-mule aku dan husna edar questionnaire....segan gak aku.....and responden yang aku dapat pon...2-3 ketul.....but, in second time...aku and husna memberanikan diri....dan alhamdulilah...ade laa dalam 20 lebih gak responden aku dapat...pastu aku and husna edar lagi questionnaire selagi kitorang larat...giler letih dowh! tapi puas! tu yang penting..... time aku bagi questionnaire tu....aku tak bagi gift pon....poket tengah sempit kot...huhu....


cume aku nak cakap...kalau korang ade terjumpe muke-muke student yang mintak tolong korang jawap questionnaire dorang tu...why not, korang jawap je ler.....dan korang jangan risau dorang tak kan bagi soalan add math, kimia or fizik, contoh soalan SPM past year ke kan... untuk korang jawap..... dan secare tak lansung korang boleh beramah mesra dengan dorang....mintak fb, twitter dorang ke....mintak dorang jadi follower blog korang ke kan...(aku baru terpikir tadi) maybe benda ni kecik je...tapi amat bermakna pada student-student yang bakal buat research akan datang....


p/s: kalau ade survey yang pakse korang jawap....tapi korang taknak jawap...korang ambek survey/questionnaire tu...pastu korang suruh dorang jawap pulak..

Friday, 13 July 2012

Uitm Puncak Alam

asalamualaikum..selamat pagi cekgu....!!

ello buddies-buddies yang sempoi....Hari ini adalah last day aku dekat Uitm Puncak Alam.....akhirnye berjaya jugak aku menamatkan study aku selama bertahun-tahun lamanye ini (3 taun je kot)......I'm gonna miss this place so much... haaaa! korang biase dengar tak Uitm Puncak alam?? maybe ade yang biase dengar and dah sampai pon kan...tapi kebanyakkan orang aku jumpe...bile aku cakap Uitm Puncak alam...respon dorang.."owh..Uitm Shah alam" sebenarnye...Uitm Puncak Alam kampus lain Uitm....terletak di Bandar Puncak Alam, Kuala Selangor....Dan dengan Banggenye.....Batch aku adalah Batch pertama Uitm Puncak Alam sejak kampus ini dibuka...ko ade?? huhu.... ni ade laa sikit2 gambar kampus uitm gue..

yang kat belakang tu..fakulti aku...fakulti pengurusan perniagaan..
view dari fakulti aku....bangunan atap merah tu...hostel...
fakulti pharmacy...
love this view...

chantekk tak kampus saye??? Baek cakap chanteekk! (sambil pegang pisau potong kek)  sebenarnye Uitm Puncak alam ni belom siap sepenuhnye....dier ade tiga fasa...gambar-gambar yang aku letakkan tu baru fasa pertama......kalau korang nak tengok yang dah siap memang tak dapek laa weyh...sekarang ni pon kampus gue ni tengah buat construction sikit (bersepah-sepah construction).......Bagi aku...tempat kite sambung belajar...tak kire laaa local ker...luar negara ke...IPTA ke IPTS ke...Kolej ke ape ke...as long tempat tu tempat korang belajar bertahun-tahun...banyak nilai-nilai kehidupan atau pengalaman/pengajaran yang kite boleh ambik untuk dijadikan sempadan dan tauladan dalam life akan datang....dan siapa korang akan datang adalah kesan dari nilai-nilai yang korang dapat time korang belajar tu....sebab korang gi belajar...korang bukan saja belajar apa yang ada dalam kelas....korang jugak belajar handle perkare yang berlaku disekeliling korang....life is a learning process, right? till then...bubye

Thursday, 12 July 2012

Takot keeerr

asalamualaikum...

korang buat mende petang-petang macam ni??? joging atas katil ke?? atau korang tengah exercise jari jemari korang dekat facebook,twitter, myspace, tagged, twoo dan sewaktu dengannyee??? kan?? kan?? kan?? semalam, time aku nak naik bas kat bangsar dengan husna...ramai kot foreigners tunggu bas sekali...alaa...bukan kata kat bangsar je.....time aku praktikal kat Kelana Jaya ari tu.....giler ramai foreigners....so...ape yang ada dalam kepala korang bila korang berada dekat area yang foreigners bersepah-sepah....happy?? malu-malu??? excited sebab korang boleh practice speaking korang??? bangge sebab korang kena usha dengan awang hitam??? ataaaauuuu...takot???


 mesti korang rase tak selamat giler kan....so...korang terutama cewek-cewek yang rase diri hoq (hot) tu berhati-hati laaa...tapi jangan laa pulak nanti kalau ada foreigners berdiri dekat dengan korang time korang tunggu bas...korang menjerit-jerit macam histeria pulak....itu mintak penampar namenye...ok laa...bubye..


Wednesday, 11 July 2012

My CoOLest GirLFrieNd

asalamualaikum...
Hai buddies....fuuhhhh! penat weyhh!..huhu...keluar dari rumah makcik Husna dalam pkul 10-11...balik pon dalam pkul 10-11...tapi takpe...puas hati dapat spent time with my coolest girlfriend ni...lagipon..lepas ni entah bile lagi dapat jumpe dorang... selepas misi masing-masing untuk men'settle'kn hal masing-masing kat Plaza sentral Shah Alam (PAS) baru laaa ktorang gi menunaikan impian makan ABC kat sekyen 2.....Seddaaapp, Kenyang dan Kembung...

Colourful gler kan....
Syok kot dapat keluar dengan budak-budak ni....budak-budak yang takkan membesar ini adalah...zati (member aku dari sem satu dan alhamdulilah sampai skang....dan kalau diingatkn balik...dier Housmate aku dari sem 1 smpai skang...means that...luar dalam masing-masing tau dah..huhu..) Mekdah ( start kenal time sem 2 kot...kenal sebab aku tengah desperate nk meniru time dalam kelas En.Anurizal) Husna ( Kenal dari sem 1...sebab dier mule berjinak-jinak melepak  kat rumah aku time kat hostel dan alhamdulilah dier rapat dengan aku sampai sekarang)....Sem last ni memang banyak dugaan and Husna Haron ni laa teman aku ke hulu ke hilir..thanks girl!..but....aku tetap bersyukur....aku rasa aku tahu sebab Dia aturkan semua ini untuk hambanya yang alpa ni...

Me and Husna

Cak!!

Gonna miss u all...dari Kiri..Husna, mekdah, zati...Tq korang....





Zati, Mekdah and husna merupakan housemate/roomate aku yang berkaliber dan berdedikasi dari sem 3 lagi...so..kalau dah serumah, sebantal, seselimut, se'plug', dan semangkuk rasenye memang rapat dan kenal dah masing-masing macam mana.... dan aku sangat-sangat x1000 setuju kalau ada orang cakap, kawan rapat yang kita kenal kat kelas/ofis atau sewaktu dengannya amat laa berlainan bila kita kenal kawan kite tu bila kita serumah dengan dier. tak percaye??? gi laaa angkut barang-barang korang sekarang...gi duduk serumah dengan kawan korang tu..... To my coolest girlfriend ni....thanks korang...takde korang...sesak gok aku.....Esok petang, Insyaallah aku akan lepaking dengan dorang lagi...My coolest girlfriend...Nites Buddies!

Tuesday, 10 July 2012

MOney for LiVing

asalamualaikum...
 

ello  kepada orang-orang yang takde buat ape..kejenye online je kan dari tadi...seperti diri gue ini..aku tengah serabot cari kerja laa skang...aduiii...sape-sape dan ape-ape tahu tak kot-kot ada kileja kosong kat tempat korang bekerja ker...aku ni baru lagi dalam bidang pengangguran ni...so..aku taknak laa memanjangkan lagi tempoh penglibatan aku dalam dunia pengangguran ni...nanti aku jadi penganggur yang berkaliber dan berdedikasi lak kan...aku harap giler aku dapat kerja sbelom raye ni...at least...tapi macam imposibble je kan...takpe...yang penting usaha...


Bile kite cakap pasal kerja automatik....terlintas di kepala....interview....argghhhh!!! stresss!! aku tak suke interview....ada kemungkinan tak aku dapat kerja tanpa interview...??? bak kata member aku..nizam.."ko ingat ko anak agung" ...ye tak ye gak kan...aku tak suke diinterview sebab calon yang di'interview itu akan di'judge' start dari korang bukak pintu kat bilik interview tu..(kalau ade pintu laa kan) sampai korang kuar balik dari bilik tu...tapi tu laaa kan..kalau tak diinterview macam mana kite nak tau calon tu macam mana kan...macam kahwin...kalau tak pernah jumpe...tak pernah bercakap lansung...macam mana nak kahwin kan....ehh..ehh...tetibe bab kahwin lak...huhu....

erm..kalau korang ade vacancy kat mana-mana....yang korang tau...mintak sangat-sangat laa...pm fb aku atau mesej tagged aku...hanya allah saja yang mampu balas jasa korang.....

Saturday, 7 July 2012

New Page

asalamualaikum...
ini adalah kali kedua aku buat blog...blog yang pertama terbengkalai begitu saja....huhu..disebabkan beberapa faktor yang tidak dapat dielakkan...aku harap blog kali kedua yang aku tulis ni berjaya...tapi..taklah berharap berjaya sangat pon..asalkan aku dapat terus menulis menaip pon dah sangat ok..dan aku harap blog ni walaupun tak dapat buat korang terus bace post-post aku akan datang...at least takdela menyebabkan korang muntah hijau depan screen lappy korang kan..( tu pon kalau ade yang bace)..
ok laaa buat mase ni...just nk warm up je ni..huhu..nites..n selamat malam..